Wil jij je creatieve kant op het gebied van ijs verder ontwikkelen? Of wil je je ssortiment uitbreiden met patisserie? Het IJscentrum Kenniscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op de verwerkingstechnieken van diverse ijssoorten in ijstaarten en -gebak en het ontwikkelen van creativiteit in ijscreaties.

Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat Gespecialiseerd IJsbereider– Vaktechniek. Dit certificaat vormt samen met het certificaat Gespecialiseerd IJsbereiderTechnologie het diploma Gespecialiseerd IJsbereider.

Doel

Aan het eind van de cursus is de cursist in staat om:

  • Eigen ijscreaties te ontwikkelen in de vorm van ijstaarten, ijsgebak, ijscoupes en ijsdesserts
  • Een presentatie te verzorgen van zijn eigen ontwikkelde ijscreaties, volgens een vooraf bepaald thema. De productie hiervan moet vastgelegd worden in een verantwoord en efficiënt productieschema

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het ontwikkelen en presenteren van nieuwe ijscreaties.

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd. Het is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs.

 

Duur

Het betreft een zesdaagse cursus, aangeboden in zes (meestal aaneengesloten) weken.

 

Inhoud van de cursus

De verschillende onderwerpen zijn:

  • Dag 1 – Het bereiden van de basiselementen van ijsgebak
  • Dag 2 – Het inzetten van diverse soorten ijsgebak
  • Dag 3 – Het presenteren van ijs in de vitrine en de opbouw van ijscoupes
  • Dag 4 – Afwerkingstechnieken van ijsgebak
  • Dag 5 – Bereiden en presenteren van ijsdesserts
  • Dag 6 – Presentatie van de eindopdracht
  • Dag 7 – Examen

Waar en wanneer?

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in Rijn IJssel-Vakschool te Wageningen is. Cursusdata staan vermeld op het cursus overzicht

Prijs van de cursus

Deze zesdaagse cursus inclusief examen kost €995,00 inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar ijscentrum@rijnijssel.nl of bel 026-3129623. Wil je je inschrijven voor deelname? Vul dan het inschrijf formulier in en stuur deze naar ijscentrum@rijnijssel.nl of naar Marijkeweg 20 – 6709 PG – Wageningen.