Wil je zelf je patisserie maken? Op basis van pure grondstoffen, zonder halffabricaten aan de slag? De cursus IJs & Patisserie, ontwikkeld door het IJscentrum, heeft een sterk praktisch karakter. In deze cursus wordt alle patisserie volledig zelf bereid. De cursus wordt verzorgd door Meesterijsbereider en patissier Rob van der Maas.

Doel

Het aanleren van technieken voor het bereiden en verwerken van ijs en patisserie-elementen tot ijsgebak en ijsdesserts.

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil bekwamen in het ontwikkelen van nieuwe producten en het ontwerpen en presenteren van moderne ijscreaties.

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd.

 

Duur

De cursus wordt aangeboden in 4 aaneengesloten dagdelen verdeeld over 2 dagen.

 

Inhoud van de cursus

Tijden de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het bereiden van diverse ijssoorten
  • Het bereiden en verwerken van diverse beslagsoorten
  • Het bereiden en verwerken van schuimsoorten
  • Het bereiden en verwerken van verschillende glacages
  • Het inzetten van taarten en gebakvormen
  • Het op de juiste wijze lossen van ingezette vormen
  • Het afwerken van ijstaarten en –gebak
  • Het verwerken van chocolade tot decoraties en garnituren
  • Het verwerken van diverse ijssoorten in dessertglaasjes
  • Het presenteren van ijstaarten, ijsgebak en ijsdesserts

Werkvorm

  • De patisserie-onderdelen zullen d.m.v. een klassikale demonstratie worden uitgelegd waarna de deelnemers hier zelf mee aan de slag gaan
  • Er wordt gewerkt in groepjes van 2 personen
  • Ieder groepje presenteert aan het eind van de cursus zijn/haar producten

Belangrijk

De deelnemer dient in de praktijklessen vakkleding te dragen volgend HACCP normen. (stevige schoenen, bakkers-/koksbroek, buis en bakkers- of koksmuts)

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in Rijn IJssel-Vakschool te Wageningen is. Cursusdata staan vermeld in het cursus overzicht.

Prijs van de cursus

De kosten voor deze cursus bedragen €425,00 inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

 

Mogelijkheid tot overnachten

Voor cursisten die willen blijven overnachten, bestaat de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief gebruik te maken van onze hotelaccommodatie “Hotel De Nieuwe Wereld”. Je kan reserveren onder nummer 026 3129604. Onder vermelding van Cursus IJs & patisserie.

 

Meer informatie & inschrijvingen

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar ijscentrum@rijnijssel.nl of bel 026-3129623. Wil je je inschrijven voor deelname? Vul dan het inschrijf formulier in en stuur deze naar ijscentrum@rijnijssel.nl of naar Marijkeweg 20 – 6709 PG – Wageningen.