Voor wie Voor iedereen die op professionele wijze betrokken is of wil zijn bij het bereiden van ambachtelijk ijs. Toelatingseisen Gezien het professionele karakter van het examen wordt het volgen van de Cursus IJsbereider ten zeerste aanbevolen. De ijsbereider is in staat om recepturen te berekenen en kan op veilige, hygiënische en op verantwoorde wijze…

Lees verder!

Toekomst IJscentrum staat sterk

ICB-Concepts Benelux en Valmar Nederland continueren de samenwerking met het IJscentrum Zowel nieuwe als gevestigde partijen hebben vertrouwen in de vernieuwde organisatievorm waarbinnen het IJscentrum-Wageningen haar activiteiten de komende jaren organiseert. Teun Loonen (directeur ICB-Concepts Benelux) en Martin van Rossum (directeur Valmar Nederland) bevestigde dit, door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee staat de toekomst van…

Lees verder!

IJscentrum – Diploma-uitreiking 2018

Het was prachtig weer op 4 juni, lekker warm en een TOP-dag voor menig Ambachtelijk IJsbereider. Later op de dag werd het nog mooier. Bij het IJscentrum –Vakschool Wageningen mochten 73 geslaagde IJsbereiders het diploma of certificaat “IJsbereider” in ontvangst nemen. SVH-Meesterijsbereiders Bert Waninge en Luc Blok overhandigde het felbegeerde diploma en daarnaast kregen de…

Lees verder!

Vreugde alom bij IJsVak-Event 2018: De genomineerden zijn bekend!

Ambachtelijk ijs stond centraal tijdens succesvolle editie van het IJsVak-Event Veghel, dinsdag 6 februari 2018 – Vandaag vond het IJsVak-Event 2018, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum, plaats! Het Ambachtelijk IJscentrum is een branchevereniging voor ijsbreiders en tijdens het IJsVak-Event wordt het ambacht in het zonnetje gezet. Het evenement is tevens in een nieuw jasje gestoken; Het…

Lees verder!

IJsVak-Event 2018 – Koop snel je kaarten!

 Op 6 februari 2018 is het zover! Het IJsVak-Event 2018, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum, vindt dan plaats! Het evenement is in een nieuw jasje gestoken; Het wordt een dag vol inspirerende sprekers, interactieve workshops en natuurlijk de wedstrijd om De Gouden IJscreatie! De workshops zijn bekend! 10:30 – 12:30  Nationale Bakkerij Academy – Food Fotografie workshop 11:15 –…

Lees verder!

Top 20 van De Gouden IJsspatel bekend!

De jury heeft afgelopen vrijdag 15 december een lange dag gehad. Zij moesten van 54 deelnemers het beste Bosbessen Sorbetijs proeven! Dit gebeurde allemaal te Vakschool Wageningen van 10:00 uur tot 15:00 tijdens de openbare jurering. Zoals jullie weten mogen alleen de 20 best beoordeelde deelnemers van die dag op donderdag 11 januari 2018 tijdens…

Lees verder!

IJsVak-Wedstrijden 2018 gaan weer van start!

Jaarlijks wordt er door vele ijssalons gestreden om de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Onderdeel van deze wedstrijd is ‘De Gouden IJsspatel’, waarbij de te bereiden ijssmaak centraal staat. Op maandag 24 juli werd om 17:00 uur door SVH Meesterijsbereider Bob Frie bekend gemaakt dat de wedstrijdsmaak voor 2018 bosbessen sorbetijs is. De bekendmaking vond plaats middels…

Lees verder!

Programma Algemene Leden Vergadering

Beste IJsbereider, Het is weer bijna zover! Op maandag 30 oktober aanstaande vindt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats, te Vakschool Wageningen. In deze uitnodiging delen we een sneak peek van het programma met je en blikken we tevens terug op een succesvolle Ice This Day. Programma Algemene Leden Vergadering 14:00 Koffieontvangst 14:30 Kennis is macht – netwerkspel 15:00…

Lees verder!
SPONSOREN VERENIGING
IJscentrum

Secretariaat Ambachtelijk IJscentrum
Jeruzalemweg 2, 6222NG, Maastricht
info@ijscentrum.nl – www.ijscentrum.nl

 

IJscentrum Kenniscentrum
Marijkeweg 20, 6709 PG, Wageningen
ijscentrum@rijnijssel.nl

 

Ambachtelijk IJscentrum
Volg ons op Facebook!

 

2017 Ambachtelijk IJscentrum - All Rights Reserved.