Special Cacaobotertechniek – Airbrush

Met specials biedt IJscentrum jou eendaagse cursussen aan waarbij je je verdiept in één onderwerp. Nieuw op de kaart: cacaobotertechniek – Airbrush. Houd je je bezig met het vervaardigen van bonbons, of wil je dat gaan doen? Volg dan deze cursus van gastdocent en chocolatier Paul Wagemaker!

Airbrushen is een techniek om gemouleerde bonbons te voorzien van een kleurrijk palet. Dat kan op verschillende manieren. Expert Paul Wagemaker deelt in deze special zijn technieken met jou. Zodat ook jij je bonbon adembenemend mooi kunt maken.

Tandenborstels, kwastjes en een officiële airbrush: divers materiaal kan worden ingezet om een bonbon te verrijken met de mooiste kleurencombinaties. Wat de beste techniek voor jou is, dat bepaal jij. Tijdens deze cursus werken we met bonbonvormen die worden bedekt met een laagje gekleurde cacaoboter. Tot wel 15 airbrushtechnieken passeren de revue! Na het kleuren volgt de opbouw van de bonbon. Dat doe je onder meer met een eigengemaakte ganache. Het resultaat: jouw eigen glimmende chocolade eyecatchers.

Doel van de cursus

Verkenning in de technieken van het airbrushen om zo tot jouw eigen stijl te komen, voor eigengemaakte bonbons.

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die in de chocolaterie werkt of wil starten met de verkoop van huisgemaakte bonbons.

Duur en inhoud

Cacaobotertechniek – Airbrush duurt 1 dag

Inhoud

  • Toepassen van verschillende airbrushtechnieken
  • Het maken van ganache
  • De opbouw van een bonbon

Resultaat

Na de cursus kun jij een spetterende, kleurrijke bonbon presenteren.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je kennis hebt van hygiënisch werken (HACCP).

Data, locatie en tarief

De cursus wordt verzorgd door Paul Wagemaker (Chocolate Planet) in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult. De kosten voor deze cursus bedragen 273 euro, exclusief btw. De genoemde prijs is inclusief lunch.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in voor Airbrushtechnieken

keyboard_arrow_up