IJs(s)maken vanuit de basis

De training IJs(s)maken vanuit de basis is een praktische training van één dag met als doel ijsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta’s, sauzen, variegati en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie. Daarnaast is het mogelijk om de smaak naar eigen wens aan te passen. De cursus heeft een grotendeels praktische benadering met de toevoeging van de bijbehorende theorie.

OPZET

Deze cursus wordt opgedeeld in vier thema’s:

  1. Warme en koude infusies
  2. Sauzen en toppings
  3. Variëgato
  4. Gebruik van basis ingrediënten om een ijscompositie op smaak te brengen zonder fabrieksmatig geproduceerde pasta’s

Voor wie
De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het verwerken van basis ingrediënten als smaakcomponent in ambachtelijk ijs.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk hier de actuele data.

Prijs van de cursus

De cursusprijs bedraagt 235 euro, exclusief btw en inclusief lesmateriaal en recepturen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar secretariaat@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

Menu