Special Bindmiddelen & emulgatoren

Specials zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op bindmiddelen en emulgatoren.

Doel van de cursus

Je leert de functie van bindmiddelen en emulgatoren begrijpen. Daarnaast leer je zelf enkelvoudige en meervoudige bindmiddelen op te bouwen. Je experimenteert en meet het effect.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. Bindmiddelen en emulgatoren komen aan de orde tijdens de basiscursus IJsbereider. Tijdens deze special ga je meer de diepte in op dit thema.

Vooropleiding

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur

Deze cursus duurt 1 dag.

Inhoud van de cursus

Er worden heel veel bindmiddelmixen gebruikt in de ijssalon. Vaak gebruiken ijsbereider een standaard bindmiddelenmix. Daar is niets mis mee, maar wát zit er eigenlijk in? Weten waaruit een recept is opgebouwd, draagt bij aan het kunnen optimaliseren van je recepturen.

Tijdens deze dagtraining leer je onderscheid maken tussen (de werking van) verschillende bindmiddelen. Wat doet guargom, waarom voeg je johannesbroodpitmeel toe? Ook leer je zelf enkelvoudige en meervoudige bindmiddelen opbouwen. De beschikbare kant-en-klaarmixen voor bindmiddelen worden nader toegelicht. Emulgatoren, warme en koude bindmiddelen komen aan de orde. In zowel ijs op waterbasis als melkbasis.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tarief

De kosten voor deze cursus bedragen 273,00 euro exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in voor Bindmiddelen & Emulgatoren

keyboard_arrow_up