Special: Cacao en chocolade-ijs

Specials zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op cacao en chocolade-ijs.

Doel van de cursus

Zoals je alles weet over wat ingrediënten in ijs doen, zo leer je ook de werking van cacao en chocolade. Je leert de verschillen in cacaopoeders en chocoladesoorten begrijpen en je maakt het perfecte chocolade-ijsje.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. Cacao is net als melk een ingrediënt dat vele vetpercentages kent. Chocolade kent vele variëteiten. Dat maakt het een mooi ingrediënt om mee te variëren.

Vooropleiding

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur

Deze cursus duurt 1 dag.

Inhoud van de cursus

Een echte professional krijgt een kick van een perfect berekend ijsje. Maar in hoeverre wordt rekening gehouden met het ingrediënt cacao? Ook cacao kent vele variaties. Zo is er magere en vollemelkpoeder, maar is cacao ook verkrijgbaar in diverse vetpercentages. Tijdens deze cursus leer je cacao beter ‘begrijpen’. Daarnaast komen alle chocoladesoorten aan bod. Zodat je met deze kennis een perfect chocolade-ijs kunt samenstellen.

Deze dagtraining bestaat uit een deel theorie en een praktijkdeel. Naast vetpercentages berekenen, ga je aan de slag met diverse manieren van verwerken van chocolade in ijs. Aan bod komen alle soorten chocolade-ijs: melk, puur, wit, Ruby en sherbet.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tarief

De kosten voor deze cursus bedragen 260,00 euro exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in via de website van onze opleider Lentiz

Examen doen? Bekijk hier de examendata

keyboard_arrow_up