Special Drageren en Grab & Go chocolade

Specials zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op diverse technieken met chocolade.

Een bijzondere chocolate-coated cursus op het IJscentrum! Tijdens deze een dagcursus dompelen we je onder in de chocolade-impulsproducten. Deze zogenoemde grab & go-artikelen doen het altijd goed in de ijssalon, bakkerij en chocolaterie. Voor deze special schakelen we de expertise in van CallebautSelmi en Food Dynamics.

Drageren

De cursusdag bestaat uit twee delen: een ochtend- en een middagprogramma. Merel Rijnen leert je alles over drageren. Merel is voedingsmiddelentechnoloog en eigenaar van het innovatieve Food Dynamics. Als geen ander verstaat zij de kunst van het drageren. Een lekkernij voorzien van een coating (drageren) kan met suiker, maar ook met chocolade. Met behulp van de drageerketel van Selmi maak je de meest glimmende dragees. Denk aan gecoate amandelen, of je eigen variant op de Maltezers. Verschillende vullingen, maar ook verschillende chocoladecoatings passeren de revue.

Naast losse verkoop van drageerwerk, leent dit gecoate lekkers zich uitzonderlijk goed als garnituur door ijs. Immers, door krokantjes, noten en dergelijke te voorzien van een goede coating, blijft de crunch behouden in ijs. En laat ‘crunch’ in ijs nu net een trend zijn!

Grab & GO

In het andere cursusdeel staat een van deze twee grootmeesters van de chocolade, Ton Jongejan (Callebaut) of Hidde de Brabander voor je. Zij zorgen beurtelings voor de nodige inspiratie als het gaat om grab & go-artikelen. Items die je verkoop een flinke boost genereren voor je omzet. Wie kan nu een blokzakje met pindarotsjes of breekchocolade weerstaan? Of wat denk je van tabletten en gevulde repen? Zet je eigengemaakte creaties op een opvallende spot (bijvoorbeeld naast de kassa) en je begrijpt waarom we er de term ‘grab & go’ aan hangen.

Voor wie: IJsmakers, bakkers, banketbakkers, chocolatiers
Kosten: 273 euro, excl btw
Duur: 1 dag
Data: tba
Plaats voor: 16 deelnemers per dag

Schrijf je direct in voor Drageren en grab&go chocolade

keyboard_arrow_up