Pieter Heuvelmans

  • Gastdocent hygiëne en voedselveiligheid
  • Inspecteur Voedselveiligheid bij Houwers Groep
  • Pieter is sinds voorjaar 2019 gastdocent hygiëne en voedselveiligheid aan het IJscentrum. Tijdens de basiscursus IJsbereiden neemt hij de basisvoorwaarden en processtappen van de Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding met de deelnemers door.
‘Het IJscentrum is van groot belang om de toekomst van het vak te behouden’

ERVARING

  • Startte op zijn 15e als banketbakker en werkte vervolgens in diverse banketbakkerijen
  • Werkte als brood- en banketdocent in het mbo
  • Werkte binnen het mbo ook als vakdocent, teamleider en stagebegeleider
  • Maakt in 2004 de overstap naar fastserviceopleidingen
  • Werkte de afgelopen twee jaar bij ProFi, vakvereniging voor Professionele Frituurders
  • Bouwde bij ProFi mee aan een digitaal leer- en ontwikkelplatform, waarbij ook onderwerpen als allergenen en voedselveiligheid aan bod kwamen
  • Na zich steeds meer in microbiologie te hebben verdiept, sinds 2019 Inspecteur Voedselveiligheid bij Houwers Groep
  • Sinds voorjaar 2019 gastdocent hygiëne en voedselveiligheid aan het IJscentrum

NAAR HOGER NIVEAU TILLEN

Het IJscentrum is een heel goede aanvulling voor de branche, vindt Pieter. ‘Elke beroepsgroep zou een kenniscentrum moeten hebben om de toekomst van het vak te behouden. Er komen steeds meer ijsbereiders bij, maar het imago moet positief blijven. Het IJscentrum helpt om de branche naar een hoger niveau te tillen.’

Menu