- Praktijkopleider IJscentrum
- SVH Meesterijsbereider
- Eigenaar van ijssalon Bastani in Eindhoven
- Wilbert geeft iedere basiscursus IJsbereider één dag les. De docenten wisselen de vaste onderdelen onderling af.
‘In het IJscentrum zie je nieuwe ontwikkelingen als eerste voorbij komen’
ERVARING
- Volgde op zijn 18e de patisserieopleiding
- Werkte jaren als patissier bij diverse banketbakkers
- Heeft sinds 1997 zijn eigen ijssalon Bastani in Eindhoven
- Volgde de cursussen IJsbereider en Gespecialiseerd IJsbereider aan het IJscentrum
- Behaalde in 2006 de Meestertitel
- Levert als SVH Meesterijsbereider aan diverse gerenommeerde restaurants
- Jureerde regelmatig bij ijswedstrijden
- Sinds vijf jaar vakdocent aan het IJscentrum
UP TO DATE BLIJVEN
Met zijn jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis kan Wilbert nieuwkomers in het vak veel leren. Het IJscentrum is van groot belang voor de ijsbranche, benadrukt de SVH Meesterijsbereider. ‘Het zorgt dat wij mensen kunnen afleveren die in beginsel een goed ijsje kunnen maken. Ik vind het leuk om anderen te leren hoe je ijs maakt. Of je nu huisvrouw of -man bent, een achtergrond in de horeca hebt of als boer je eigen boerenmelkijs wilt draaien. Ik vind alle onderdelen even mooi om te behandelen; van samen een mix koken tot aan het ijs draaien.’
Door les te geven blijft Wilberts eigen vakkennis ook up to date. ‘In het IJscentrum zie je nieuwe ontwikkelingen als eerste voorbij komen, bijvoorbeeld op gebied van suikervervangers. Zelf volgde ik de cursus ijsbereiden bijna 20 jaar geleden. Door les te geven, blijf ik scherp en draai ik niet ijs op de automatische piloot.’