STAP-budget

Met ingang van 1 november is het mogelijk om voor diverse cursussen van Lentiz | Cursus & Consult de STAP-subsidie aan te vragen. Ook voor cursussen van het IJscentrum! Hieronder lichten we stapsgewijs toe wat je moet doen om klaar te zijn voor het volgende STAP-moment op 1 november 2022.

IJscentrum-cursussen die in aanmerking komen voor STAP-subsidie

Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie

Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek

IJsbereider

IJsbereider – Weektraining

Vegan IJs

Suikerreductie in ijs

Special: Bindmiddelen en emulgatoren

Special: IJsdesserts met Nils Hendrikse

Wat is STAP?

Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij.

De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd. Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Werksituatie. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Andere subsidies. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Startdatum opleiding. De periode tussen jouw aanvraag bij het UWV en de start van je opleiding moet minimaal 4 weken (28 dagen) zijn, ook moet de opleiding die je wilt volgen binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd, beginnen.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Schrijf je snel in en ontvang je STAP-aanmeldbewijs op tijd

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid en wordt uitgekeerd door UWV. Verdeeld over het jaar zijn er meerdere aanvraagtermijnen. Het totale beschikbare budget is verdeeld over verschillende aanvraagperiodes. Op de volgende momenten start er in 2022 een nieuwe aanvraagperiode: 1 maart, 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. Wanneer het beschikbare budget voor een aanvraagperiode op is, kun je de volgende periode opnieuw een aanvraag doen. Hieronder lees je hoe je je in 3 stappen inschrijft voor een opleiding of training en je vervolgens STAP-budget aanvraagt.

  1. Schrijf je nu in voor een opleiding of training
  2. Ontvang je STAP-aanmeldbewijs
  3. Vraag het STAP-budget aan

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

Menu