Examen IJsbereider

Als je de cursus IJsbereider hebt gevolgd, wil je dit natuurlijk afronden met een diploma. Het IJscentrum is de enige instantie die een erkende certificering mag geven.

Je bent geslaagd voor het examen indien je voor zowel het theorie-examen (twee vakken) als het praktijkexamen ten minste het cijfer 6 behaalt.
Indien je alleen slaagt voor het theorie-examen dan ontvangt je het theoriecertificaat. Als je alleen slaagt voor het praktijkexamen, dan ontvangt je het praktijkcertificaat.

Doel

Geslaagd voor het examen? Dan betekent dit dat je in staat bent om recepturen te berekenen. Ook toon je aan op de meest hygiënische wijze ijs en aanverwante producten te kunnen bereiden.

Voor wie?

Iedereen die zijn of haar opgedane kennis van het ijsbereiden wil omzetten in een erkende certificering. Heb je de cursus IJsbereider gedaan, dan kun je je aanmelden voor het examen.

Voorkennis

Het examen is bedoeld voor de cursisten aan het IJscentrum, die (al dan niet) recentelijk de cursus IJsbereiden hebben gevolgd.

Duur

Het examen neemt één dag in beslag.

Inhoud

Het examen bestaat uit twee theorievakken, te weten Vaktheorie en Receptuurberekening en een praktisch deel.
Bij Vaktheorie krijg je vragen over zeer uiteenlopende zaken, zoals samenstelling/ingrediënten van ijs, ijsbereiding en hygiëne.

Het praktische deel omvat een aantal opdrachten waarbij praktische vaardigheden worden getoetst, zoals ijsbereiden en serveren en het beoordelen.

Waar & wanneer

Het examen wordt afgenomen op het IJscentrum. Je doet het examen onder toeziend oog van examinatoren. Dit zijn altijd SVH Meesterijsbereiders. Bekijk de actuele examendata op onze agenda.

Tarief

De kosten voor het examen IJsbereider bedragen 273,00 euro exclusief BTW.

Herexamen theorie: 73,50 euro exclusief btw
Herexamen praktijk: 215,25 euro exclusief btw

Meer informatie en inschrijven

Wil je meer weten over het examen?  Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in. Direct inschrijven kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Examen doen? Bekijk hier de examendata

keyboard_arrow_up