IJs- en patisseriecursussen op jouw ROC? Dat kan!
Het IJscentrum is, samen met haar zusje de Patisserie Academie, hét kennisinstituut voor de ijsbereider, maar ook voor ieder die zich verder wil ontwikkelen in bijvoorbeeld de chocolaterie en patisserie. De vakdocenten van het IJscentrum en de Patisserie Academie geven les aan particulieren, ondernemers, werknemers én studenten. Studenten aan mbo-opleidingen in food zijn van harte welkom. Van koks, boulangers en tot patissiers. Voor een masterclass, workshop of cursus in onze school. Of we komen gewoon naar jou toe!
Samenwerkingen
Met een aantal ROC’s hebben we al een goede samenwerking. We komen regelmatig langs om les te geven en ook zie je ons bij examens. Hoe tof is het als jouw examenwerk wordt beoordeeld door een SVH Meesterijsbereider of Meester Patissier? Ben je docent aan een foodopleiding op een ROC, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Kom langs voor een masterclass
Natuurlijk zijn studenten van harte welkom bij onze locatie. We beschikken over alle apparatuur en benodigdheden voor het vervaardigen van ijs, chocolade(decoraties) en meer. Een masterclass ijs maken? Of toch liever chocolade tempereren? Onze vakdocenten laten je het graag zien. Het IJscentrum en de Patisserie Academie bevinden zich in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.
Academy
Sinds 2021 zijn we gestart met onze Online Academy. Je vindt hier bestanden om te downloaden, een online calculator voor je ijsmix en vooral korte en toegankelijke e-learnings. Er is bijvoorbeeld een e-learning over cacao en chocolade. De deelnemers zijn enorm enthousiast. Wil jij meer weten over de geschiedenis van cacao en chocolade? Na een e-learning ontvang je een certificaat van ons. Heb je dat maar in the pocket! Enorm leerzaam en tof om als klas te volgen, en een mooie aanvulling op de diverse opleidingen. Daarnaast hebben we ook e-learnings over ijs en smaakbeleving. Dit wil je volgen!
Daarom doen we dit
Goed, bekwaam en gemotiveerd personeel wordt steeds schaarser. Dat merken we ook in de horeca. Kennis van producten, van herkomst tot werking, is cruciaal in ons vak. Door als opleidingen samen te werken en studenten te prikkelen om zich nog verder te ontwikkelen, hopen we de toekomst van onze mooie sector gezond te houden. Dit is een van de uitgangspunten van Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJS), waarbij wij als IJscentrum en Patisserie Academie aangesloten zijn.
Leven lang leren
Natuurlijk hopen we dat met onze lessen en masterclasses de liefde voor de vakken ijsbereiden, patisserie en chocolaterie groeit. Wie weet besluiten studenten na (of naast) hun opleiding zich verder te verdiepen in het vak. De deuren van onze school staan open, met cursussen van de basis tot specialisaties.