IJscentrum voor ROC’s

IJs- en patisseriecursussen op jouw ROC? Dat kan!

het IJscentrum is hét kennisinstituut voor de ijsbereider, maar ook voor ieder die zich verder wil ontwikkelen in de chocolaterie en patisserie. De vakdocenten van IJscentrum geven les aan particulieren, ondernemers, werknemers én studenten. Studenten aan mbo-opleidingen in food zijn van harte welkom. Van chefs tot patissiers. Voor een masterclass, workshop of cursus aan het IJscentrum. Of we komen naar jou toe!

Samenwerkingen

Met een aantal ROC’s hebben we al een goede samenwerking. We komen regelmatig langs om les te geven en ook zie je ons bij examens. Hoe tof is het als jouw examenwerk wordt beoordeeld door een SVH Meesterijsbereider of Meester Patissier? Ben je docent aan een foodopleiding op een ROC, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kom langs voor een masterclass

Natuurlijk zijn studenten van harte welkom bij ons in het IJscentrum. We beschikken over alle apparatuur en benodigdheden voor het vervaardigen van ijs, chocolade(decoraties) en meer. Een masterclass ijs maken? Of toch liever chocolade tempereren? Onze vakdocenten laten je het graag zien. IJscentrum bevindt zich in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Een centrum voor food, als het gaat om opleidingen en onderzoek. Ga op excursie langs de Bakery Innovation Academy, het sensorisch lab van Essensor en de Try & Taste ruimte op de begane grond. IJscentrum vind je op de eerste verdieping.

Academy

Dit jaar zijn we gestart met een pilot omtrent de Online Academy. Korte, toegankelijke e-learnings. De eerste e-learning over cacao en chocolade staat. De eerste deelnemers zijn enorm enthousiast. Wil jij meer weten over de geschiedenis van cacao en chocolade? Na een e-learning ontvang je een certificaat van het IJscentrum. Heb je dat maar in the pocket! Enorm leerzaam en tof om als klas te volgen, en een mooie aanvulling op de diverse opleidingen. Interesse? Stuur een bericht naar Hidde de Brabander, h.debrabander@ijscentrum.nl.

Daarom doen we dit

Goed, bekwaam en gemotiveerd personeel wordt steeds schaarser. Dat merken we ook in de horeca. Kennis van producten, van herkomst tot werking, is cruciaal in ons vak. Door als opleidingen samen te werken en studenten te prikkelen om zich nog verder te ontwikkelen, hopen we de toekomst van onze mooie sector gezond te houden. Dit is een van de uitgangspunten van Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJS), waarbij wij als IJscentrum aangesloten zijn.

Leven lang leren

Natuurlijk hopen we dat met onze lessen en masterclasses de liefde voor de vakken ijsbereiden en chocolaterie groeit. Wie weet besluiten studenten na (of naast) hun opleiding zich verder te verdiepen in het vak. De deuren van IJscentrum staan open, met cursussen van de basis tot specialisaties. En uiteindelijk SVH Meesterijsbereider!

Interesse in samenwerking? Vul ons contactformulier in!

keyboard_arrow_up