Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Al vanaf dag 1 trekt het IJscentrum op met de branchevereniging. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is er voor ondernemers die zelf ambachtelijk ijs bereiden. Daaronder vallen vanzelfsprekend ijssalons. Maar ook (banket)bakkers en cafetariahouders kunnen zich aansluiten bij deze vereniging.

De branchevereniging stelt zich twee doelen. Professionalisering van de branche en de promotie van ambachtelijk bereid schepijs. Binnen de vereniging zetten ondernemers en professionals elk hun eigen kwaliteiten in.

IJsVak-wedstrijden

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is organisator van de IJsVak-wedstrijden. Deze vinden in 2020 plaats op 27-28 januari (voorronde Gouden IJsspatel) en 1-3 maart (wedstrijdpodium Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie). Ook organiseert de vereniging de wedstrijd om de IJssalon van het Jaar.

Hygiënecode

Verder is de branchevereniging codehouder van de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding. Iedereen die ambachtelijk ijs produceert, heeft zich te houden aan deze code. Met ingang van 1 maart 2020 gaat de vernieuwde hygiënecode in. Deze is te downloaden vanaf www.ambachtelijkijscentrum.nl (leden ontvangen korting).

Bezoek de website van onze partner Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Menu