Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Al vanaf dag 1 trekt het IJscentrum op met de branchevereniging. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is er voor ondernemers die zelf ambachtelijk ijs bereiden of verkopen. Daaronder vallen vanzelfsprekend ijssalons. Maar ook (banket)bakkers en cafetariahouders kunnen zich aansluiten bij deze vereniging.

De branchevereniging stelt zich twee doelen. Professionalisering van de branche en de promotie van ambachtelijk bereid schepijs. Binnen de vereniging zetten ondernemers en professionals elk hun eigen kwaliteiten in. Dat doen ze in verschillende werkgroepen, zoals Communicatie, Ledenbelangen en IJsvak-wedstrijden.

IJsVak-wedstrijden

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is organisator van de IJsVak-wedstrijden. Er zijn 2 wedstrijden en 1 verkiezing. Na de wedstrijden om De Gouden IJsspatel (lekkerste ijsje van Nederland) en De Gouden IJscreatie (beste ijscoupe/ijsdessert van Nederland), vindt de verkiezing IJssalon van het Jaar plaats. Deze zaak mag zich een jaar lang de beste IJssalon van Nederland noemen. De titel staat momenteel op naam van IJsie Prima in Callantsoog.

Ice this Day

Jaarlijks in september organiseert de vereniging Ice This Day. Deze kennisdag vindt plaats in de Food Innovation Academy, rondom het IJscentrum. De invulling van dit inspiratie-event wordt samen met vakdocenten aan het IJscentrum verzorgd.

Hygiënecode

Verder is de branchevereniging codehouder van de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding. Iedereen die ambachtelijk ijs produceert, heeft zich te houden aan deze code. Het is als ijsproducent/-verkoper verplicht om dit document te bezitten. De Hygiënecode is te downloaden vanaf www.ambachtelijkijscentrum.nl (leden ontvangen korting).

Bezoek de website van onze partner Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

keyboard_arrow_up