Gilde van SVH Meesterijsbereiders

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders is de club die je als kenniscentrum voor de ambachtelijke ijsbranche erbij wilt hebben. SVH Meesterijsbereiders zijn de toppers van Nederland. De titel SVH Meesterijsbereider is het hoogst haalbare voor een ambachtelijk ijsbereider.

Het Gilde is verantwoordelijk voor de examinering binnen het IJscentrum. Ook verzorgt een aantal SVH Meesterijsbereiders lessen bij verschillende cursussen. We maken van hun kennis gebruik bij het opstellen van het lesmateriaal en we zien ze graag langskomen bij ons in de Food Innovation Academy.

Voor leden van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders is het belangrijk dat het ambacht op de kaart wordt gezet. Dat de consument meer waardering krijgt voor een ambachtelijk bereid ijsje én voor de plaatselijke ijssalon. Daarom zijn de meesters actief in het promoten van hun vak. Het IJscentrum helpt hen daar graag een handje bij.

Meesterdag op Bakkersvak/IJsVak

Eén van de events die het Gilde organiseert is de Meesterdag op de vakbeurs Bakkersvak/IJsVak. Op 1 maart 2020 pakken zij het podium in de Evenementenhal in Gorinchem. Verwacht deze dag battles tussen SVH Meesterijsbereiders, een strijd om het lekkerste ‘meesterlijke’ ijsje en het IJsontbijt, verzorgd door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.

Ook SVH Meesterijsbereider worden?

Menu