Onze Docenten

HIDDE DE BRABANDER

  • Manager IJscentrum en vakdocent
  • Meester Patissier
  • Eigenaar van patisserielabel Dreams of Magnolia
‘Kennis overdragen op de volgende generatie is het mooiste wat je kunt doen als mens’

JACQUES VOS

  • Vakdocent en adviseur IJscentrum
  • In oktober 2020 gepensioneerd als manager IJscentrum. Maar Jacques blijft betrokken! Als docent en adviseur.
  • Vraagbaak voor alles wat te maken heeft met ambachtelijk ijs.
‘Het enthousiasme en de passie van de mensen in de ijsbranche hebben mij gepakt en ik ben het nooit meer kwijtgeraakt’

BERT WANINGE

  • Vakdocent
  • SVH Meesterijsbereider
  • Werkzaam bij IJssalon van der Poel in Hengelo
  • Bert Waninge is sinds 2016 docent aan het IJscentrum. Hij geeft iedere basiscursus IJsbereiden één dag les. De docenten wisselen de vaste cursusonderdelen onderling af.
‘Het onderwijs is onderzoekstechnisch ingesteld, waardoor je leert spelen met recepturen’

WILBERT PALM

  • Praktijkopleider IJscentrum
  • SVH Meesterijsbereider
  • Eigenaar van ijssalon Bastani in Eindhoven
  • Wilbert geeft iedere basiscursus IJsbereider één dag les. De docenten wisselen de vaste onderdelen onderling af.
‘In het IJscentrum zie je nieuwe ontwikkelingen als eerste voorbij komen’

BJÖRN OLAF ROYD COCU

  • Vakdocent
  • Eigenaar van Intelligentia Taste Rooms
  • Björn Olaf Royd Cocu is sinds oktober 2019 docent basiscursus IJsbereider aan het IJscentrum. Hij geeft iedere cursus één dag les. De docenten wisselen de vaste cursusonderdelen onderling af.
‘Een goede leermeester zorgt dat zijn leerling beter wordt dan hijzelf’

BAS VAN HAAREN

  • Vakdocent
  • Gelato consultant
  • Bas reist de hele wereld over om ijsbereiders te helpen met een succesvolle start, of om hun recepturen te verbeteren.
'Het is belangrijk om te kijken naar wat de markt wil'

FOLKHER LANGEJANS

  • Gastdocent machineleer
  • Adviseur en commercieel medewerker bij Valmar Nederland
  • Tijdens de basiscursus IJsbereider geeft Folkher theorieles over ijsbereidingsapparatuur, schepijsvitrines en koeltechniek.
‘Het is belangrijk dat de kwaliteit van de ambachtelijke ijssector stijgt. Het IJscentrum helpt daarbij.’

PIETER HEUVELMANS

  • Gastdocent hygiëne en voedselveiligheid
  • Inspecteur Voedselveiligheid bij Houwers Groep
  • Pieter is sinds voorjaar 2019 gastdocent hygiëne en voedselveiligheid aan het IJscentrum. Tijdens de basiscursus IJsbereiden neemt hij de basisvoorwaarden en processtappen van de Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding met de deelnemers door.
‘Het IJscentrum is van groot belang om de toekomst van het vak te behouden’
Menu