Bas van Haaren

  • Vakdocent
  • Gelato consultant
  • Bas reist de hele wereld over om ijsbereiders te helpen met een succesvolle start, of om hun recepturen te verbeteren.
‘Het is belangrijk om te kijken naar wat de markt wil'

ERVARING

IJSCENTRUM

Bas is sinds juni 2020 docent aan het IJscentrum. Hij verzorgt er lessen binnen de cursus IJsbereider maar zoekt ook de verdieping tijdens bijvoorbeeld de dagcursus Vegan IJs.

Als freelance ijsconsultant wordt hij door ijssalons van over de hele wereld ingehuurd om bijvoorbeeld te helpen bij de opstart of het opstellen van recepturen. “Doordat ik ijssalons in onder meer Kopenhagen en Madrid, maar ook Hanoi en Toronto heb bijgestaan, heb ik een behoorlijke kennis van grondstoffen opgebouwd. Op elke locatie heb je te maken met verschillende kwaliteiten van grondstoffen, maar ook met compleet andere ingrediënten. Die uitdaging vind ik geweldig. Daarnaast is het altijd belangrijk om te kijken naar wat de markt wil. Zo zijn ze in de Caraïben dol op zoet, terwijl je in Azië de zoetkracht flink mag reduceren.”

Specialisaties

Je ziet Bas als vakdocent bij de Specials: trainingen waarmee we de diepte ingaan. Zo is er de dagcursus Vegan IJs en het dagdeel Alcohol in IJs.

Alle internationaal opgedane kennis neemt hij mee naar het IJscentrum. En, uitdagingen genoeg, ziet hij.  “Ook in Nederland en België heb je te maken met alleen al een hele variëteit in melk en melkpoeders. Die verschillen leg ik de cursisten graag uit.”

Lees ook:

Dubbel feest: inauguratie van 2 SVH Meesterijsbereiders PLUS boekpresentatie -12°C Gelato

Weer een SVH Meesterijsbereider geslaagd aan het IJscentrum: Bas van Haaren

Nieuw: boek -12°C Gelato perfecte combi van theorie en praktijk

keyboard_arrow_up