Special Vegan IJs

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Maar waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Al je vragen over dit onderwerp worden beantwoord tijdens de dagcursus Vegan IJs.

Doel van de cursus

Na deze cursus kun je de smaken van verschillende melkvervangers onderscheiden, weet ze toe te passen in je ijsmix én je kunt een sorbetijs maken met een notenstructuur.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. En voor ijsbereiders die willen inspelen op de vegan foodtrend. Ook is het fijn om een roomijs te kunnen aanbieden aan mensen die een lactoseintolerantie of -allergie hebben.

Vooropleiding

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur

Deze cursus duurt 1 dag.

Inhoud van de cursus

Tijdens de dagcursus Vegan IJs gaan we aan de slag met theorie en praktijk. Wat verstaan we precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk de agenda voor cursusdata. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tarief

De kosten voor deze cursus bedragen 273,00 euro exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Klik hier om je in te schrijven voor de cursus Vegan IJs

Schrijf je in voor de cursus Vegan IJs

keyboard_arrow_up