IJscentrum – al 20 jaar dé plek voor de ambachtelijke ijsbereider

Het IJscentrum bestaat al ruim 20 jaar. In al die jaren hebben we behoorlijk wat professionele ijsbereiders afgeleverd. Daar zijn we trots op! Slaag je bij het IJscentrum voor de cursus IJsbereider, dan ben je gecertificeerd ijsbereider. En kun je – als je die ambitie hebt – je verder ontwikkelen tot het hoogst haalbare: SVH Meesterijsbereider. Sinds eind 2019 vind je ons in de hypermoderne Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Doel: kennis delen

Ons voornaamste doel is: informatie verstrekken op het gebied van de bereiding van ambachtelijk ijs. Bij het IJscentrum kun je terecht voor cursussen op elk niveau: van de basis tot en met SVH Meesterijsbereider. Ook organiseren we dagtrainingen, zoals de training IJsbruidstaarten. Bekijk hier ons actuele cursusaanbod.

Vakmensen

Schrik niet als er tijdens de les ineens een SVH Meesterijsbereider of Meester Patissier voor de klas staat. Bij ons krijg je les van de besten. Intimiderend? Absoluut niet. Onze docenten zijn zeer benaderbaar. Wees gerust: elke cursus wordt in duidelijke taal gegeven. Dat maakt het voor iedereen toegankelijk. Tijdens de examens loopt er altijd een examinator rond van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.

Een stukje historie

We meldden het al: al in 1999 werd het IJscentrum opgericht. Vanuit de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum, het onderwijs en commerciële partijen. Samen namen ze het initiatief om een kenniscentrum op te richten voor de Nederlandse ambachtelijke ijsbranche. Nog steeds trekken we samen op met de branchevereniging en onze commerciële partners.

Sinds de oprichting is het IJscentrum uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Inmiddels zijn vrijwel alle relevante commerciële partijen vertegenwoordigd, worden jaarlijks steeds meer cursisten opgeleid en geïnteresseerden voorzien van informatie.

SVH Meesterijsbereider

Wil je je verder ontwikkelen als ambachtelijk ijsbereider? Klik hier voor de aanmeldingsvoorwaarden SVH Meesterijsbereider.

Ben jij nog geen IJsbereider? Meld je dan nu aan!

keyboard_arrow_up