Jacques Vos

  • Manager IJscentrum
  • Deelnemers zien Jacques vooral bij de introductie van een nieuwe cursusgroep, informatiebijeenkomsten over examinering en de diploma-uitreiking. Hij is vooral vraagbaak voor alles over ambachtelijk ijs.
  • Af en toe geeft Jacques zelf les.
‘Het enthousiasme en de passie van de mensen in de ijsbranche hebben mij gepakt en ik ben het nooit meer kwijtgeraakt’

ERVARING

  • brood- en banketbakker (al vanaf zijn 14e)
  • patissier en chocolatier
  • docent broodbakken, banketbakken, koken en serveren
  • docent brood/banket aan de Delta-Scholengemeenschap in Bussum
  • docent brood/banket en stage- en banketbakkerijcoördinator Vakschool Wageningen
  • ontwikkelaar lesmateriaal voor bakkerijafdeling Vakschool Wageningen
  • opzetten commerciële afdeling Vakschool Wageningen
  • ontwikkelaar van bedrijfstrainingen voor de brood- en banketindustrie en bedrijfscatering (o.a. Delacre koekfabriek, HEMA-centrale bakkerij en Smilde Bakery koekfabriek) en auditeur van de La Place-opleiding Horeca-assistent
  • medeoprichter van het IJscentrum
  • medeoprichter vakblad IJs!
  • voorzitter wedstrijdcommissie IJsVak-Wedstrijden
  • medeoprichter Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ)
  • coördinator IJsVak-beurs
  • Secretaris en voorzitter van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum
  • studentenbegleiding van hbo-foodopleidingen
  • cursusontwikkeling en docent voor Ice For Africa
  • auteur Grondstof Belicht, vaste rubriek in vakblad IJs!
  • ontwikkelaar van maatwerktraningen op gebied van ambachtelijk ijs en productontwikkeling

Jacques Vos staat 20 jaar geleden aan de wieg van het IJscentrum en stopt er al twee decennia zijn ziel en zaligheid in. ‘Samen met heel veel vakbroeders, ondersteunende bedrijven en de ruimte die Vakschool Wageningen mij heeft gegeven, hebben we in 20 jaar iets unieks neergezet waar menige branche jaloers op kan zijn. Het IJscentrum heeft er zeker aan bijgedragen dat de branche de afgelopen 20 jaar enorm is gegroeid en het kennisniveau van de ijsbereider en kwaliteit van het ambachtelijk ijs in Nederland zeer hoog staat aangeschreven, zowel nationaal als internationaal.’

Jacques geniet van de grote diversiteit van mensen waarmee hij werkt. ‘Toppers uit het vak, beginners met wilde ideeën, partners waarmee we samenwerken, uitgevers, onderwijsorganisaties, brancheverenigingen. Ik geef ook zelf graag af en toe nog een lesje. Kennis overdragen vind ik fantastisch. Vooral jonge mensen, startende ondernemers en studenten van opleidingen foodtechnologie inspireren mij enorm met hun soms heel bijzondere ideeën. Daar leer ik elke dag weer van.’

Menu