Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie

Ben je ijsbereider en wil je je verder verdiepen in de functie en toepassing van grondstoffen in de bereiding van ambachtelijk ijs? Is productontwikkeling een onderwerp waarover je meer wilt weten? Het IJscentrum richt zich met deze cursus speciaal op het beheersen van het proces van ambachtelijk ijsbereiden. De kennis hiervoor wordt onder andere aangeleerd door een belangrijke verdieping in grondstoffenkennis en receptenleer. Deze cursus wordt gegeven door echte vakspecialisten, waaronder SVH Meesterijsbereiders.

Na het behalen van het examen ontvangt u het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie. Samen met het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider Vak-techniek vormen zij het diploma Gespecialiseerd IJsbereider. Met deze titel op zak ben je goed op weg naar het hoogst haalbare niveau in Nederland: SVH Meesterijsbereider.

Doel

Technologische verdieping in de kennis van de grondstoffen en receptenleer. Aan het eind van de cursus ben je in staat om:

  • Zelf recepturen te ontwikkelen voor het bereiden van ambachtelijk ijs met een verantwoorde prijs-kwaliteitverhouding.
  • Problemen uit de dagelijkse praktijk systematisch op te lossen.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen verdiepen in de functie en toepassing van grondstoffen voor de bereiding van ambachtelijk ijs en in het ontwikkelen van nieuwe producten.

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot deze cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, of een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig hebben gevolgd en met een goed resultaat hebben afgelegd.

Duur

De cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie is een vijfdaagse cursus, verspreid over vijf weken.

Werkvorm
  • Tijdens de lesdagen zullen theorie en praktijk direct aan elkaar worden gelinkt d.m.v. proefondervindelijke opzet van het praktijkdeel.
  • De groepsgrootte is max. 12 personen, waardoor iedere cursist de optimale aandacht krijgt. Samenwerking is hierbij een belangrijk aspect omdat in de praktijk voor een belangrijk deel in teams wordt gewerkt en geëvalueerd.
  • Door middel van casussen worden problemen uit de dagelijkse praktijk tot een oplossing geleid.
Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk hier de actuele data.

Prijs van de cursus

Deze vijfdaagse cursus (inclusief examen) kost 995 euro exclusief btw, inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar secretariaat@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

Menu