Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie

Ben je ijsbereider en wil je je verder verdiepen in de functie en toepassing van grondstoffen in de bereiding van ambachtelijk ijs? Is productontwikkeling een onderwerp waarover je meer wilt weten? Het IJscentrum richt zich met deze cursus speciaal op het beheersen van het proces van ambachtelijk ijsbereiden. De kennis hiervoor wordt onder andere aangeleerd door een belangrijke verdieping in grondstoffenkennis en receptenleer. Deze cursus wordt gegeven door echte vakspecialisten, waaronder SVH Meesterijsbereiders.

Na het behalen van het examen ontvang je het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie. Samen met het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider Vak-techniek vormt dit het diploma Gespecialiseerd IJsbereider. Met deze titel op zak ben je goed op weg naar het hoogst haalbare niveau in Nederland: SVH Meesterijsbereider.

Doel van deze cursus

Technologische verdieping in de kennis van de grondstoffen en receptenleer. Aan het eind van de cursus ben je in staat om:

  • Zelf recepturen te ontwikkelen voor het bereiden van ambachtelijk ijs met een verantwoorde prijs-kwaliteitverhouding.
  • Problemen uit de dagelijkse praktijk systematisch op te lossen.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen verdiepen in de functie en toepassing van grondstoffen voor de bereiding van ambachtelijk ijs en in het ontwikkelen van nieuwe producten.

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot deze cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, of een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig hebben gevolgd en met een goed resultaat hebben afgelegd. Twijfel je of je de juiste voorkennis hebt? Stuur gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur van de cursus

De cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie is verdeeld over vier cursusdagen en één examendag. De cursus is verspreid over meerdere weken.

Werkvorm

  • Tijdens de lesdagen zullen theorie en praktijk direct aan elkaar worden gelinkt d.m.v. proefondervindelijke opzet van het praktijkdeel.
  • De groepsgrootte is max. 12 personen, waardoor iedere cursist de optimale aandacht krijgt. Samenwerking is hierbij een belangrijk aspect, omdat in de praktijk voor een belangrijk deel in teams wordt gewerkt en geëvalueerd.
  • Door middel van casussen worden problemen uit de dagelijkse praktijk tot een oplossing geleid.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De actuele cursusdata vind je in onze agenda. Inschrijven kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Deze vierdaagse cursus (exclusief examen) kost 1029 euro exclusief btw, inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.
Het examen Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie kost 273 euro, exclusief btw.

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie kan via deze link naar het inschrijfformulier.

Inschrijven voor het examen Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie kan via deze link naar het inschrijfformulier.

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Inschrijven via Lentiz | Cursus & Consult

keyboard_arrow_up