Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek

Wil jij je creatieve kant op het gebied van ijs verder ontwikkelen? Of wil je je assortiment uitbreiden met patisserie? Ga dan voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek. Leer alles over verwerkingstechnieken van diverse ijssoorten in ijstaarten en -gebak en het ontwikkelen van creativiteit in ijscreaties. Je leert het vak van onder andere SVH Meesterijsbereiders en een Meester Patissier.

Na het behalen van het examen ontvang je het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider- Vaktechniek. Dit deelcertificaat vormt samen met het certificaat Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie het diploma Gespecialiseerd IJsbereider.

Doel

Aan het eind van de cursus ben je in staat om:

  • Eigen ijscreaties te ontwikkelen in de vorm van ijstaarten, ijsgebak, ijscoupes en ijsdesserts.
  • Een presentatie te verzorgen van eigen ontwikkelde ijscreaties, volgens een vooraf bepaald thema. De productie hiervan moet vastgelegd worden in een verantwoord en efficiënt productieschema.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het ontwikkelen en presenteren van nieuwe ijscreaties. Met de certificaten voor Vaktechniek en Technologie ben je bovendien goed op weg om SVH Meesterijsbereider te worden!

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd. Het is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs.

Duur

Het betreft een zevendaagse cursus, aangeboden in zes (meestal aaneengesloten) weken.

Inhoud van de cursus

De verschillende onderwerpen zijn:

  • Dag 1 – Het bereiden van de basiselementen van ijsgebak
  • Dag 2 – Het inzetten van diverse soorten ijsgebak
  • Dag 3 – Het presenteren van ijs in de vitrine en de opbouw van ijscoupes
  • Dag 4 – Afwerkingstechnieken van ijsgebak
  • Dag 5 – Bereiden en presenteren van ijsdesserts
  • Dag 6 – Presentatie van de eindopdracht
  • Dag 7 – Examen
Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk hier de actuele data.

Prijs van de cursus

Deze zevendaagse cursus (inclusief examen) kost 1.295 euro exclusief btw, inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar secretariaat@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

Menu