Special IJsbereiden in de restaurantkeuken

Als chef in de keuken ben je dagelijks bezig met het bereiden van geluksmomenten voor je gasten. Het ijsdessert is er daar één van. Het dessert is de afsluiter van het diner en is vaak bepalend voor het belevingsoordeel van de gasten. Het moet dus top zijn, ook het ijs.

Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoel en smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Doel van de cursus

Een huisgemaakt, ambachtelijk bereid ijsdessert op de kaart zetten.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor chefs (en de betere thuiskok) die met ambachtelijk ijs aan de slag willen gaan.

Duur

De training duurt twee dagen.

Inhoud van de cursus

Beide cursusdagen bevatten zowel een theoretisch als een praktisch deel. Het accent ligt op de praktijk. Doordat met verschillende typen ijsmachines wordt gewerkt, wordt duidelijk wat de verschillen zijn zowel gebruik als kwaliteit van het eindproduct.

  • Het bereiden van ijs op melkbasis en ijs op waterbasis (vruchtenijs)
  • Het berekenen van receptuur die past in de horecakeuken.
  • Er wordt gewerkt met materialen en machines die ook in de restaurantkeuken worden gebruikt
  • Er is per training plaats voor 12 personen.

Belangrijk

Er is geen vooropleiding nodig. Wel dient de cursist op de hoogte te zijn van de HACCP-regels in de restaurantkeuken. Daarnaast is werkervaring in de keuken zeer gewenst.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk de data in de agenda. Voor informatie, mail naar communicatie@ijscentrum.nl.

Tarief

De kosten voor deze cursus bedragen 546 euro exclusief btw en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

keyboard_arrow_up