Specials zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op het creëren en perfectioneren ijstaartjes en ijsdesserts.
SVH Meesterijsbereider en ijstrendspotter Nils Hendrikse komt deze herfst terug naar het IJscentrum voor een masterclass. Deze keer niet met ijstaarten, maar met ijsdesserts. Eenpersoons ijstaartjes waarmee je je gasten trakteert op een verrassend alternatief op de ijscoupe. En waar jouw klanten de kersttafel thuis op een luxueuze manier completeren.
Jouw resultaat
Je bent in staat om drie ijsgebakjes te maken die ook als dessert geserveerd kunnen worden. Je hebt geleerd hoe je groenten en specerijen kunt verwerken in zoete ijsdesserts. Je kunt werken met koude en warme infusie. Je weet hoe je een goede meringue maakt. Je kunt werken met suikervervangers.
Aanpak
Het is dag vol in de praktijk. We starten met het opstellen van de receptuur. Daarna maken we drie ijsgebakjes, laag voor laag from scratch. Je werkt individueel. We gaan in op het thema suikerreductie – één van de gerechtjes bevat minder suiker. Eén van de ijsgebakjes is een prijswinnende ijscreatie van Soetenso, met vanille-ijs en chocoladesorbet, hazelnootcrumble, pistache spongecake, kaviaar van koffie, koffiemeringues, appelstroop, sesam-hazelnootkrokant en hazelnootijs. We werken met verschillende technieken, zoals infusie.
Inhoud
De onderwerpen die in deze cursus aan bod komen, zijn:
- Werken met groenten in ijs (bleekselderij)
- Het maken van saus op basis van groente (rode biet)
- Het verwerken van kruiden en specerijen in zoete desserts (koude en warme infusie)
- Het fonceren van tartelettes (met deeg bekleden van een taartring)
- Het maken van meringues (koffie en rode biet)
- Het werken met suikervervangers
- Het werken met bijzondere smaakcombinaties
Voor wie is deze cursus?
IJsbereiders met een horecagedeelte, die bij het najaar passende ijsdesserts/-taartjes op de kaart willen zetten. IJssalons die met de feestdagen vernieuwende producten willen presenteren, bestemd voor een feestelijke Kersttafel.
Voorkennis
Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.
Duur
Deze cursus duurt 1 dag.
Waar & wanneer
De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk de agenda voor cursusdata. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.
Tarief
De kosten voor deze cursus bedragen € 290,- exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.
Meer informatie en inschrijven
Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.