Receptuur berekenen

Een goed uitgebalanceerd recept van een ambachtelijke ijsmix is de basis voor een kwaliteitsproduct. Een ijsje met een gladde structuur, de juiste smaakbeleving en smelteigenschappen -> dat wil je hebben!

Inzicht in recepturen is onontbeerlijk voor een vakman die zijn eigen recepten wil ontwikkelen of een andere draai wil geven aan zijn ijs. Met deze online training krijg je inzicht in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs. Zodat je jouw ijs kunt verbeteren, of zelf recepten gaat samenstellen.

Doel

Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept.

Voor wie?

De cursus is bedoeld ijsbereiders die zichzelf willen onderscheiden. Door te weten hoe een recept in elkaar steekt, kun je je eigen aanpassingen doen.

Voorkennis

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en basiskennis heeft van de samenstelling en eigenschappen van de grondstoffen die gebruikt worden bij de ijsbereiding. Basisvaardigheden bij het gebruik van een computer zijn gewenst. Twijfel je over of jouw voorkennis voldoende is voor deze cursus? Stuur gerust een mailtje met toelichting naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur

Deze training vindt online plaats en duurt 2,5 uur. Van 10:00 tot 12:30 uur.

Inhoud van de cursus

  • Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten
  • Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept
  • Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
  • Het berekenen van de voedingswaarden van een product

*Het is mogelijk om vooraf een eigen recept in te sturen.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum en vindt online plaats. Bekijk de actuele cursusdata op onze agenda.

Prijs van de cursus

De kosten voor deze cursus bedragen 110 euro exclusief btw.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Inschrijven via Lentiz | Cursus & Consult

keyboard_arrow_up