Receptuur berekenen

Een goed uitgebalanceerd recept van een ambachtelijke ijs mix is de basis voor een kwaliteitsproduct. Een ijsje met een gladde structuur, de juiste smaakbeleving en smelteigenschappen -> dat wil je hebben! Inzicht in recepturen is onontbeerlijk voor een vakman die zijn eigen recepten wil ontwikkelen of een andere draai wil geven aan zijn ijs. Met deze dagtraining krijg je inzicht in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs. Zodat je jouw ijs kunt verbeteren, of zelf recepten gaat samenstellen.

Doel

Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept.

Voor wie?

De cursus is bedoeld ijsbereiders die zichzelf willen onderscheiden.

VoorKENNIS

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en basiskennis heeft van de samenstelling en eigenschappen van de grondstoffen die gebruikt worden bij de ijsbereiding. Basisvaardigheden bij het gebruik van een computer zijn gewenst.

Duur

De training duurt 1 dag.

Inhoud van de cursus
  • Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten
  • Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept
  • Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
  • Het berekenen van de voedingswaarden van een product

*Het is mogelijk om een eigen recept mee te nemen

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk hier de actuele data.

Prijs van de cursus

De kosten voor deze cursus bedragen 475 euro exclusief btw en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar secretariaat@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Examen doen? Bekijk hier de examendata

Menu