Special Smaakmakers in IJs

Ben je ijsbereider? En wil je werken met pure ingrediënten? Doe de eendaagse cursus Smaak vanuit de basis aan het IJscentrum.

Ben je in het bezit van het diploma IJsbereider en heb je de smaak te pakken? Ga dan een stapje verder door je te verdiepen in de wereld van smaak.

De training Smaakmakers in ijs is een praktische training van één dag met als doel ijsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta’s, sauzen, variegati en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie. Daarnaast is het mogelijk om de smaak naar eigen wens aan te passen. De cursus heeft een grotendeels praktische benadering met de toevoeging van de bijbehorende theorie.

Opbouw van de cursus

Deze cursus wordt opgedeeld in vier thema’s:

  1. Warme en koude infusies
  2. Sauzen en toppings
  3. Variegati
  4. Gebruik van basisingrediënten om een ijscompositie op smaak te brengen zonder fabrieksmatig geproduceerde pasta’s.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het verwerken van basis ingrediënten als smaakcomponent in ambachtelijk ijs.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De cursus duurt 1 dag. Bekijk de actuele data op onze agenda. Direct inschrijven kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tarief

De cursusprijs bedraagt 273,00 euro, exclusief btw en inclusief lesmateriaal en recepturen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Lees ook:
Smaak vanuit de basis: creëer je eigen unieke assortiment

Schrijf je direct in bij Lentiz | Cursus & Consult

keyboard_arrow_up