Special Suikerreductie in ijs

Met de dagtraining Suikerreductie in ijs speelt IJscentrum in op trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding. Tijdens deze cursus staat één vraag centraal. Wat is suikerreductie precies? Is dat simpelweg het weglaten van suikers in je ijs? Of verlaag je het deel bestaande suikers en vervang je dit voor alternatieven? En wat doen beide keuzes met jouw compositie?

Doel van de cursus

Je leert je recepturen aan te passen, om zo een ijsje met minder suiker te creëren. Dat kan door het weglaten van suikers, of door het toepassen van vervangende suikers en vezels. Met behoud van de structuur.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. En voor ijsbereiders die willen inspelen op de foodtrends. Ook is het fijn om een ijsje te kunnen bieden aan mensen die minder suikers (willen) consumeren.

Vooropleiding

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Duur

Deze cursus duurt 1 dag.

Inhoud van de cursus

Maar hoe realiseer je suikerreductie in ijs? Welk effect heeft elke handeling op de vriespuntverlagende werking? Wat doet het met de smaak? En ga je voor een lagere zoetkracht, of wil je dat je ijsje zoet blijft? Vervang je suiker door plantaardige suikers, of voeg je vezels toe? Dit alles komt aan bod tijdens deze dagtraining.

Waar & wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bekijk de data op onze agenda. Aanmelden kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tarief

De kosten voor deze cursus bedragen 273,00 euro exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar communicatie@ijscentrum.nl of vul ons contactformulier in.

Klik hier om je in te schrijven voor de cursus Suikerreductie in ijs

Examen doen? Bekijk hier de examendata

keyboard_arrow_up