IJscentrum stelt dragen van mondkapje in praktijkruimte verplicht

folder_openNieuws

Na de persconferentie van 28 september blijft er onduidelijkheid over het dragen van mondkapjes. Het management van het IJscentrum heeft besloten om hierin het voortouw te nemen en stelt het dragen van mondkapjes per direct verplicht. Dit geldt voor zowel docenten als cursisten en alléén in de praktijkruimte. Zo garanderen we een veilige omgeving, voor alle aanwezigen.

1,5 meter blijft soms uitdaging

“We doen er met het IJscentrum alles aan om ons aan de coronamaatregelen te houden”, stelt manager Hidde de Brabander. “We hebben de vierkante meters om op een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen werken. Het aantal cursisten per cursus houden we nog steeds beperkt. Theoretisch gezien staat het gewoon. Maar in de praktijk blijkt het soms een uitdaging om het goed te doen.”

Wat het dragen van mondkapjes betreft, heeft het kabinet nog steeds geen harde uitspraken gedaan. “Daarom besluiten we onze hand in eigen boezem te steken”, vervolgt De Brabander. “Vanaf nu vragen we onze docenten en cursisten een mondkapje te dragen. Deze worden verstrekt door het IJscentrum. Ze hoeven alleen voor in de praktijkruimte.”

Ruimer theorielokaal

Tijdens de theorieles en de pauze is het dragen van een mondkapje niet nodig. Om maximale veiligheid te garanderen, is het theorielokaal verplaatst naar de ruimte naast de praktijkruimte. “Hier kunnen we nóg ruimer zitten. We houden ons aan deze nieuwe maatregelen zo lang de situatie daarom vraagt. Naar schatting is dit tot het einde van het jaar.”

Tags: corona, ijscentrum, mondkapje, veiligheid

Related Posts

keyboard_arrow_up