IJssalons vieren Gelato Day op 24 maart met actie voor giro 555

folder_openNieuws

Elk jaar vieren wij op 24 maart European Gelato Day. Op deze door het Europese Parlement gesteunde feestdag (sinds 2013) staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Met andere woorden: ijs dat je bij de echte ijssalon vindt. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt met een landelijk initiatief: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt ijsje, doneren we aan giro 555!

Normaalgesproken barst het op 24 maart van de activiteiten in ijssalons door heel Nederland. Dit jaar kiest de branchevereniging voor ijsbereiders er bewust voor om dit níet te doen. Maar zetten we ons graag, met alle ijsliefhebbers, in voor onze verre oosterburen. Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs?

Yabluchnyk

Het ijsje waar het op 24 maart om draait bij onze ijssalon, is ijs op basis van Yabluchnyk. Een Oekraïense appeltaart. Een echte specialiteit die het heel goed doet als ijsvariant! Het recept, dat voor deze gelegenheid aan ons is verstrekt door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, bevat heerlijk verse goudreinet en echte kaneel.

Wie op 24 maart een bolletje Yabluchnyk (je mag ook gewoon Oekraïense appeltaart zeggen) bestelt, steunt daarmee direct giro 555. Aangesloten ijssalons maken namelijk aan het eind van de dag de complete opbrengst van dit appeltaartijsje over naar het rekeningnummer voor noodhulp aan Oekraïne.

Perskit

Alle leden van Ambachtelijk IJscentrum hebben het recept voor Yabluchnyk-ijs ontvangen. Het recept is ontwikkeld door SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. Daarnaast ontvangen zij een perskit, bestaande uit diverse social media-uitingen en een kant-en-klaar persbericht voor de lokale/regionale pers. De vereniging hoopt dat veel leden deelnemen aan deze actie voor Giro 555.

Volg het Event op Facebook en bekijk welke ijssalons deelnemen aan de actie!

Tags: 24 maart, dag van het ijs, gelato day

Related Posts

keyboard_arrow_up