IJsVak-Wedstrijden 2020: Dagprogramma bekend

folder_openNieuws

Op 1, 2 en 3 maart staat de Evenementenhal Gorinchem in het teken van Bakkersvak. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van de IJsVak van deze vakbeurs voor bakkers én ijsbereiders. De organisatie geeft alvast een dagindeling.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén zal gaan om het lekkerste Meesterlijke ijsje. De beursbezoekers vormen de jury. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders de strijd met elkaar aan gaan, met elk een student aan hun zijde. Ze gaan aan de slag met de inhoud van een mystery box, waarvan ze een sorbet- of roomijsje moeten maken.

Dag 2: Gouden IJsspatel na voorronde
Deze keer is er een voorronde voor de Gouden IJsspatel. Deze wedstrijd draait om het lekkerste kersenijs op waterbasis (sorbet). Het inlevermoment is op 27 januari. Na deze voorronde blijven 24 genomineerden over, die op de beursmaandag hun kersenijs nog eens live mogen bereiden op maandag 2 maart. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt diezelfde dag rond 17:00 uur bekendgemaakt.

Dag 3: Gouden IJscreatie
Na een jaartje overslaan, is de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit jaar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus goed mogelijk dat je niet aan beide wedstrijden kunt meedoen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe díe wedstrijd eruit gaat zien, wordt later deze maand duidelijk. Wel is bekend dat de winnaar
van IJssalon van het Jaar medio juni wordt bekendgemaakt.

Meer informatie over de IJsVak-wedstrijden, waaronder een inhoudelijke briefing en locatie van de voorronde Gouden IJsspatel, is binnenkort te vinden op www.ijscentrum.nl.

Tags: ijsvak, wedstrijden

Related Posts

keyboard_arrow_up