Boek Glacerie van Hidde de Brabander over de historie en basis van ijs

folder_openNieuws

Glacerie is het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In deze derde patisseriebijbel van De Brabander leer je alles over de historie en basis van ijs. De bereidingswijzen voor sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi komen stap voor stap aan bod. De Meester Patissier daagt met zijn meesterstukken uit om zelf next-level ijscreaties te maken.

Net als in voorgangers Patisserie. en Chocolaterie. laat Hidde zien dat vakkennis, prachtige fotografie door Remko Kraaijeveld en glasheldere recepturen net zo goed samengaan als ei, bloem en suiker. Dit magnum opus over zomerse heerlijkheden is onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen.

Het recept Back to the 80’s: citroensorbetijs. Een van de eerste herinneringen van Hidde aan ijs. Klik hier voor het recept voor citroensorbet.  Foto: Remko Kraaijeveld.

 

Glacerie. Is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Het vakmanschap en de veelzijdigheid van Hidde staan garant voor nieuwe ideeën.

– Jacques Vos, oud-manager IJscentrum

Het is ongelofelijk knap dat Hidde de complexiteit van ijs toegankelijk maakt voor professionals én hobbykoks.

– Caroline Kooij, SVH Meesterijsbereider

Hidde de Brabander is een van de drie Nederlandse Meester Patissiers. Hij heeft als chef-patissier voor meerdere sterrenrestaurants gewerkt. Daarnaast volgde hij de opleiding tot Gespecialiseerd IJsbereider aan het IJscentrum, het Nederlandse opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders, waarvan hij sinds 2020 ook manager is.

WebsiteInstagramFacebook

Glacerie.
Geuren, kleuren, smaken en texturen. Het ultieme handboek voor ijs.

Auteur: Hidde de Brabander
ISBN: 9789021576695
Verschijningsdatum: 2 Maart 2021
Prijs: €39,99
Kosmos Uitgevers

Tags: boek, glacerie, Hidde de brabander, ijsmaken, recepten

Related Posts

keyboard_arrow_up