Cursus IJsbereiden in de horeca weer op de agenda

folder_openCursussen, Nieuws

De tweedaagse training IJsbereiden in de horeca staat voor het komend najaar tweemaal op de planning. In 2021 heb je maar liefst zes inschrijfmogelijkheden. Heb je een restaurant of werk je in de keuken? Dan is deze cursus iets voor jou.

Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert. Het dessert heeft enorm veel invloed op het totaaloordeel van de gast. Wat je het laatst eet, onthoud je. Natuurlijk wil je dat je gasten het diner met een bijzonder goed gevoel afsluiten. Dat kan met ambachtelijk bereid ijs.

Focus op restaurantkeuken

Met de cursus IJsbereiden in de horeca leert de chef alles over ijs maken; zowel ijs op basis van melkbestanddelen als vruchtenijs. De cursus richt zich specifiek op de bereiding van ijs in de restaurantkeuken. Er wordt dus met apparatuur en recepturen gewerkt op schaalgrootte, zoals in de restaurantkeuken gebruikelijk is.

Certificaat

Naast de basiskennis van de beide ijssoorten, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans. Mondgevoel en smeltgedrag zijn bepalend voor de smaakbeleving. Een vooropleiding is niet nodig. Wel moeten deelnemers bekend zijn met de professionele hygiëneregels in de keuken. Daarnaast is werkervaring in de keuken een pre. De cursus wordt afgesloten met het certificaat IJsbereiden in de horeca.

De tweedaagse cursus vindt dit jaar nog plaats op 3 en 11 november. Een andere mogelijkheid is op 30 november en 7 december. Voor 2021 staan er zes cursussen op de kalender. De locatie is het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy  in Vlaardingen. Voor cususdata en inschrijven ga je naar de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Tags: cursus, horeca, horecatraining, ijsbereiden

Related Posts

keyboard_arrow_up