Dubbele special: drageren en grab & go chocolade

folder_openCursussen, Nieuws

Een bijzondere chocolate-coated cursus op het IJscentrum! Op 29 en 30 maart bieden wij een dagcursus aan waarin we je onderdompelen in de chocolade-impulsproducten. Deze zogenoemde grab & go-artikelen doen het altijd goed in de ijssalon, bakkerij en chocolaterie. Voor deze special schakelen we de expertise in van Callebaut, Selmi en Food Dynamics.

Drageren

De cursusdag bestaat uit twee delen: een ochtend- en een middagprogramma. Merel Rijnen leert je alles over drageren. Merel is voedingsmiddelentechnoloog en eigenaar van het innovatieve Food Dynamics. Als geen ander verstaat zij de kunst van het drageren. Een lekkernij voorzien van een coating (drageren) kan met suiker, maar ook met chocolade. Met behulp van de drageerketel van Selmi maak je de meest glimmende dragees. Denk aan gecoate amandelen, of je eigen variant op de Maltezers. Verschillende vullingen, maar ook verschillende chocoladecoatings passeren de revue.

Naast losse verkoop van drageerwerk, leent dit gecoate lekkers zich uitzonderlijk goed als garnituur door ijs. Immers, door krokantjes, noten en dergelijke te voorzien van een goede coating, blijft de crunch behouden in ijs. En laat ‘crunch’ in ijs nu net een trend zijn!

Grab & GO

In het andere cursusdeel staat een van deze twee grootmeesters van de chocolade, Ton Jongejan (Callebaut) of Hidde de Brabander voor je. Zij zorgen beurtelings voor de nodige inspiratie als het gaat om grab & go-artikelen. Items die je verkoop een flinke boost genereren voor je omzet. Wie kan nu een blokzakje met pindarotsjes of breekchocolade weerstaan? Of wat denk je van tabletten en gevulde repen? Zet je eigengemaakte creaties op een opvallende spot (bijvoorbeeld naast de kassa) en je begrijpt waarom we er de term ‘grab & go’ aan hangen.

Voor wie: IJsmakers, bakkers, banketbakkers, chocolatiers
Kosten: 245 euro
Duur: 1 dag
Data: 29 maart, 30 maart
Plaats voor: 16 deelnemers per dag

De inschrijving is gestart! Klik hier om je direct in te schrijven bij onze opleider Lentiz Cursus & Consult.

Tags: callebaut, drageren, Hidde de brabander, merel rijnders, selmi

Related Posts

keyboard_arrow_up