Chocoladedecoratie is eenvoudig zelf te maken. Plaats het op ijstaarten of decoreer het ijs in de vitrine ermee. Gemak dient de mens, maar, stelt Meester Patissier Hidde de Brabander: “Werk alleen met chocolade van goede kwaliteit.” Tijdens het kennisevent Ice this Day op 15 september demonstreerde Hidde hoe je eenvoudig zelf decoratie maakt.
Een chocoladeblaadje in 4 stappen
Na een uitleg over hoe kristallen in chocolade precies werken en hoe je moet tempereren, gaat de chocolatier aan de slag. Chocoladedecoratie is vrij eenvoudig te maken. Helemaal met de rvs decoratiekammen van Frank Haasnoot, toont De Brabander. In vier stappen heb je een aantal identieke chocoladeblaadjes gemaakt. Door ze half gerold te laten uitharden, kun je er mooie chocoladebloemen mee creëren. In platte vorm geef je je ijsbak nét dat extraatje.
En zo ziet dat eruit op een bak chocolade-ijs:
Binnenkort laten we ook zien hoe je andere najaarsproducten zoals flikken en spuitletters maakt!
Foto’s: Oscar van der Wijk / CB