Kennisdag met Masterclass – schrijf je in voor Alcohol in ijs op 24 november!

folder_openNieuws

Terwijl cursisten aan de basiscursus IJsbereider hun vierde lesdag in het theorielokaal van IJscentrum beleefden, vond er op 8 november nog een leerzaam evenement plaats. Jaarlijks organiseert de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de kennisdag Ice This Day. Deze keer verdiepten ruim 70 verenigingsleden zich in alcohol in ijs, vegan ijs en suikerreductie in ijs.

Tijdens een ruim 2 uur durende masterclass hielden SVH Meesterijsbereiders (en gastdocenten van het IJscentrum) Bas van Haaren en Nils Hendrikse de aandacht vast. Van Haaren verzorgde de theorie achter suikervervangers, plantaardige alternatieven voor melk en de werking van alcoholhoudende dranken in ijs. Terwijl Hendrikse het publiek trakteerde op het maken van de ijsdesserts uit het boek -12°C Gelato dat zij samen schreven. Uiteraard werd elk dessert geproefd! IJspralines, een ijscoupe met vegan hazelnootijs, koffiekaviaar en pistache spongecake en een tartelette met bietencompote en rodevruchtenijs met minder suiker vielen goed in de smaak. Voor de ijsbereider zijn het mooie aanvullingen voor het assortiment in het najaar en rond de feestdagen.

Enkele foto’s – klik op de foto voor een beter beeld.

Speel met de specials in op de trends

De thema’s die Van Haaren en Hendrikse aansneden sluiten aan op de trends in consumptie-ijs. Steeds meer ijssalons bieden – naast de reguliere en vaak plant based sorbetijsjes – een vegan ‘room’-ijsassortiment aan. Ook suikerreductie is een trend: her en der verkopen ijszaken ijs met soms wel 40 procent minder suiker. Hoe je zo’n aanpassing opvangt in je ijs om toch een lekker, schepbaar ijsje met een fijn mondgevoel te creëren, dat weten de gastdocenten als geen ander. Wie zich verder wil verdiepen in deze thema’s, kan terecht bij het IJscentrum. Van Haaren geeft er de verdiepende dagcursussen Alcohol in ijs, Suikerreductie en Vegan IJs. Deze verschijnen binnenkort weer op de agenda.

Update: een extra cursusdatum voor de special Alcohol in IJs: op 24 november. Kies voor het dagdeel ochtend of middag.

Tags: a lcohol in ijs, bas van haaren, masterclass, nils hendrikse

Related Posts

keyboard_arrow_up