Deze delicatesse is niet alleen een topseller in de patisserie: ook ijsbereiders kunnen hiermee voor de dag komen! Macarons maak je in alle kleuren van de regenboog, met tussen de…
Als je de cursus Basis Chocolatier hebt gevolgd, wil je dit natuurlijk afronden met een diploma. De Patisserie Academie is de enige instantie die een erkende certificering mag geven. Je…
We kennen allemaal natuurlijk het succes van de ijspotten die worden verkocht in de supermarkten. Maar gelukkig ook in de ambachtelijke ijssalons vinden we steeds meer. Tijdens deze cursus leer…
Met specials biedt IJscentrum jou eendaagse cursussen aan waarbij je je verdiept in één onderwerp. Nieuw op de kaart: cacaobotertechniek – Airbrush. Houd je je bezig met het vervaardigen van…
IJs met daarin een alcoholisch drankje verwerkt klinkt natuurlijk lekker en verfrissend. Maar heel makkelijk om te bereiden is het niet. Wat maakt het verwerken van alcohol in ijs zo…
Specials zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op het creëren en perfectioneren ijstaartjes en ijsdesserts. SVH Meesterijsbereider en ijstrendspotter Nils…
Met de dagtraining Suikerreductie in ijs speelt IJscentrum in op trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding. Tijdens deze cursus staat één vraag centraal. Wat is suikerreductie precies? Is dat…
Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Maar waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt…
Als chef in de keuken ben je dagelijks bezig met het bereiden van geluksmomenten voor je gasten. Het ijsdessert is er daar één van. Het dessert is de afsluiter van…